Yin yoga XL – Winter

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - zondag 14-01-2024
10:30 - 12:30

Locatie
De Aandachtsmederij


Yin yoga is een meditatieve yogavorm die ruimte in het lichaam geeft in de breedste zin van het woord. In tegenstelling tot andere yogavormen, zijn bij Yin Yoga de spieren geheel ontspannen. De houdingen worden passief uitgevoerd en lang aangehouden (minimaal 2-5 min) waardoor spierspanning losgelaten kan worden en je een beter besef krijgt van weerstand en spanning in het lichaam. Het aanwezig kunnen of leren zijn bij alles wat in de houding op dat moment aan jou verschijnt kan heel intens zijn.

Deze workshop Yin yoga XL staat in het teken van de winter. De winter staat voor naar binnen keren en diepe rust. Het element dat bij de winter hoort is water, de organen die hiermee zijn verbonden zijn de nieren en de blaas. Sleutelwoorden zijn zuivering, wils- en levenskracht.

Water is de bron van leven, is ook de wil om te overleven. Het geeft ons daadkracht om handelend op te treden. De emotie die bij het element water hoort is angst, want angst maakt deel uit van ons overlevingsinstinct, met als tegenhanger moed, het bekende duwtje in de rug. Water is dus de basis, ons zelfvertrouwen en het vertrouwen in de ander. Het gevoel waardevol en de moeite waard te zijn.

De blaasmeridiaan is verbonden met het centrale zenuwstelsel, en heeft daardoor een directe invloed op alle organen en hun functies. De nieren worden beschouwd als de opslagtanks van het lichaam, waar energie wordt opgeslagen. Daarnaast zijn ze ook verbonden met je basisenergie, die je bij je geboorte hebt meegekregen en die bepalend zijn voor je geboorte, groei en ontwikkeling. Ze zijn de basis van Yin en Yang, en zorgen voor de zuivering van het lichaam.

De nieren beheersen de diepste structuren en weefsels. Ze beheersen de botten én het merg in de botten en ook het centrale zenuwstelsel, waaronder de hersenen, die door de Chinezen ‘de zee van merg’ worden genoemd. Het merg voedt niet alleen het fysieke lichaam, via de botten en het bloed.. maar ook onze gedachten en alertheid.

In deze workshop wordt je uitgedaagd mee te gaan in het ritme van de natuur/het leven. We stimuleren de meridianen die in verbinding staan met onze nieren en blaas en het bindweefsel wordt gemasseerd, waardoor je spanning en oude emoties op diepere lagen in jezelf loslaat.

Deelnamekosten aan deze workshop bedragen € 37,50. Heb je bij ons een abonnement? Dan betaal je slechts € 35!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!