Vind de yogales die bij jou past

Yogalessen voor iedereen

Het maakt niet uit of je nu jong of oud bent, beperkingen hebt of niet: ook jij kunt lekker ongedwongen yoga doen.

Kijk hieronder wat jou aanspreekt. Heb je nog vragen? Bel of mail even, we horen graag van je!

Kom zelf ervaren wat yoga met je doet

Voel je je wat stijf, of voel je stress in je lichaam? Kom dan eens naar een proefles en merk direct wat yoga voor jou kan doen.

Geen of weinig ervaring? Neem onze introductiecursus »

Hatha yoga

Versterkend, rustgevend.

Voor beginners: Intensiteit:
Hatha yoga helpt om balans te vinden tussen spanning en ontspanning. De lichaamshoudingen (asana’s) worden statisch uitgevoerd, zodat je rustig kunt voelen wat het met je doet.
Meer details

Het woord ‘hatha’ verwijst naar de basistegenstelling in de levensenergie: enerzijds het ‘Ha’-aspect (de actieve pool van de levensenergie) en anderzijds het ‘Tha’- aspect (de receptieve pool van de levensenergie). ‘Hatha yoga’ betekent de eenwording van de actieve en de receptieve pool van de levensenergie. Als deze beide polen in balans zijn ontstaat de ideale tonus: evenwicht tussen spanning en ontspanning. In die toestand is de stroming van de levensenergie optimaal en dit heeft een directe uitwerking op lichaam en geest. In de lessen hatha yoga worden de lichaamshoudingen (asana’s) vooral statisch uitgevoerd, en je neemt de tijd om de uitwerking ervan rustig waar te nemen.

Yin yoga

Verruimend, ontspannend.

Voor beginners: Intensiteit:

Yin yoga is een meditatieve yogavorm die ruimte in het lichaam geeft in de breedste zin van het woord. In tegenstelling tot andere yogavormen, zijn bij Yin yoga de spieren geheel ontspannen. 

Meer details

In tegenstelling tot de dynamische vormen van yoga richt Yin yoga zich niet op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen hiervan. 

Door je spieren te ontspannen bereik je het bindweefsel, gelegen in de diepere lagen van je lichaam. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel, vandaar dat Yin Yoga poses tussen de drie en vijf minuten worden vastgehouden. Yin yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen en organen en leert je ruimte ervaren in je lichaam.

Let op met Yin yoga als je zwanger bent of net bent bevallen, laat dit altijd aan de docent weten. Aangezien je lichaam week is kan het onverstandig zijn om diep in de houdingen te gaan.

Stress Relief Yin yoga

Ontspannend, verzachtend.

Voor beginners: Intensiteit:

Kom rustig bij en breng je energieniveau weer op peil. Stress Relief Yoga focust op het openen en ontspannen van het lichaam, om heling en vernieuwing mogelijk te maken.

Meer details

Stress Relief Yoga is een combinatie van Pranayama (ademhalingsoefeningen), meditatie, Restorative Yoga (herstellende Yoga) en Yin Yoga.

Deze vorm van yoga ondersteunt het natuurlijke proces van het lichaam om te ontspannen. Je neemt bewust eventuele stress en spanning in het lichaam waar. Deze spanning leer je weer los te laten. Lichaam en geest komen op een natuurlijke manier volledig tot rust en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Stress Relief Yoga is echt geschikt voor iedereen, ook voor zwangeren en voor hen die last hebben van blessures of beperkingen.

Easy yoga

Versterkend, ontspannend.
Voor beginners: Intensiteit:

Easy yoga is een rustige vorm van yoga. Er is veel ruimte voor ontspanning en de intensiteit is laag.

Meer details

Easy yoga is een yoga stijl die veel overeenkomsten heeft met de bekendere vorm Hatha Yoga maar het tempo ligt lager. Het is een ideale les om te ademen, als je het rustig aan wilt doen of heerlijk wilt ontspannen.

Easy-Yoga is een lage instap-Yoga voor wie die minder spanning, meer ontspanning, minder stress en meer souplesse wil. Deze les bestaat voor het grootste deel uit de beoefening van vloeiende bewegingen naar eenvoudige statische lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken en meditatie.

Omdat bij easy yoga de intensiteit laag is, is het een zeer geschikte les voor beginners, voor hen met bepaalde klachten en/of bewegingsbeperkingen, voor senioren of als je gewoon eens zin hebt in een wat meer rustige les.

YinYang yoga

Versterkend, verruimend.

Voor beginners: Intensiteit:
YinYang yoga is een combinatie van de meer dynamische en krachtige elementen uit hatha yoga en de rustige, verstillende yinyoga. Deze weldadige les garandeert totale ontspanning voor lichaam en geest!
Meer details

In een Yin Yang yogales werken we met beide kwaliteiten doordat actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verstillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Rest & restore

Diepe ontspanning, verstillend. 

Voor beginners: Intensiteit:

In de Rest & restore les ga je een staat van diepe ontspanning ervaren. Een superrelaxte les met stressverminderende yogahoudingen.

Meer details

Een les waarin technieken en inzichten uit de yin yoga worden gecombineerd met die uit de ‘restorative yoga’.  In deze les worden de houdingen lang aangehouden. Deze les is bij uitstek geschikt als je beschikt over weinig energie, herstellende bent van ziekte of een operatie, of herstelt van een burn-out. De focus ligt op lichamelijk en geestelijk herstel en wederopbouw.  De toepassing van zogenaamde ‘props’ (bolsters, dekens, kussens) maakt dat je gemakkelijker kunt meegeven met de zwaartekracht en diep kunt ontspannen.

Freestyle yoga

Versterkend, verruimend 

Voor beginners: Intensiteit:

In deze les met een combinatie van diverse stijlen ervaar je rust en ruimte in lichaam en geest.

Meer details

De Freestyle yogales focust zich op het balanceren en ‘vrij maken’ van lichaam en geest, in zowel beweging als stilte. Elke beweging wordt begeleid door de adem. Deze les is een combinatie van hatha yoga, hatha flow, en yin yoga. Afhankelijk van de docent en de samenstelling van de groep ligt de nadruk meer op het één of op het ander.

Ook in deze les ontwikkel je meer flexibiliteit, fysieke kracht, en lichaamsbewustzijn. Ook vermindert het stress en is het kalmerend voor het zenuwstelsel. Je leert te luisteren naar je lichaam en waar het aangeeft behoefte aan te hebben.

Personal Yoga

Yoga op maat.
Voor beginners: Intensiteit:

Een individuele yogales, afgestemd op  jouw wensen en behoeftes. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je voor een privéles kiest. Het kan zijn dat je klachten hebt die speciale aandacht vragen, je je practice wilt verdiepen of dat je aan een bepaald thema wilt werken. Aan de hand van jouw wensen maken wij een op maat gesneden programma.

Meer details

Heb je klachten of beperkingen die deelname aan een groepsles bemoeilijken? Ben je onzeker over je niveau of heb je geen tijd voor een groepsles? 

Als je kiest voor personal yoga krijg je een individuele yogales, afgestemd op jouw wensen en behoeftes. Je krijgt van een goed opgeleide docent tips en adviezen die passen bij jouw mogelijkheden. 

Er worden houdingen en technieken uit zowel de klassieke hatha yoga als yin yoga toegepast, en we werken o.a. met mindfulnessoefeningen en oefeningen uit de methode Van Dixhoorn (adem- en ontspanningstherapie). Er zijn allerlei mogelijkheden, informeer er gerust naar!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!