Wie zijn wij

Bij De Aandachtsmederij werken diverse docenten, ieder vanuit hun eigen specialisme en met hun eigen kwaliteiten.

Jet is de oprichter van De Aandachtsmederij en al lange tijd intensief bezig met yoga. Zij heeft de vierjarige opleiding aan de Yoga Academie Nederland afgerond en diverse aanvullende opleidingen gevolgd, waaronder een opleiding tot docent Yin Yoga en een training mindfulness. Daarnaast heeft ze de bijscholing Adem- en Ontspanningstherapie volgens de methode Van Dixhoorn afgerond.

Jet is een ervaren docent in wiens lessen aandacht, warmte en humor de rode draad vormen. Jet geeft de lessen hatha yoga, yin yoga, yinyang-yoga, personal yoga en yoga nidra. “Ik ben geen ‘holy yogi’: ik lust graag een biertje en niets menselijks is mij vreemd. Als ‘recovering perfectionist’ weet ik wat het is om (te) hoge eisen te stellen en vergeten te genieten. Yoga helpt mij om in de drukte van alledag te blijven focussen en op een ontspannen manier om te gaan met stressvolle situaties.”

Franka: “In een stressvolle periode leerde yin yoga en restorative yoga mij om te luisteren naar mijn lichaam, mijn grenzen te bewaken en diep te ontspannen. Ik merkte dat ik dieper sliep na een les en ik voelde me relaxter en minder vermoeid.
Ik wil graag met je delen wat ik heb geleerd – én nog steeds leer. Je inspireren om de tijd te nemen voor jezelf en om de kracht van stilte en ‘niets doen’ te ervaren. Ik geloof er oprecht in dat we dit nodig hebben als tegenhanger van onze drukke maatschappij vol prikkels.
Mijn lessen  zijn rustig, toegankelijk, meditatief en gericht op ontspanning. Er is aandacht voor het kalmeren van je zenuwstelsel, voor ademhalingsoefeningen en voor het vinden van de houding die past bij jouw lichaam. De lessen zijn geschikt voor iedereen en in het bijzonder als je een druk leven leidt, moeite hebt met ontspannen, stressklachten ervaart, vermoeid bent of slecht slaapt.”

Nelja: “Ik hou van afwisselende lessen waar een balans te vinden is tussen inspanning en ontspanning, stevigheid en zachtheid. Ik bouw de les rustig op, neem de tijd om goed in te spreken en krijg vaak te horen van de deelnemers dat ze met hun ogen dicht de les kunnen volgen.

De uitnodiging is om vanuit mildheid in de houdingen te zijn en te voelen wat die voor je lijf en geest doen.
Ik word heel blij van yoga en van het lesgeven, en het lijkt me leuk om je een keer te ontmoeten in mijn les!”

Sylvia geeft zachte yogalessen, die voor iedereen toegankelijk zijn. Ze vindt het belangrijk een open en veilige sfeer te creëren in de les en begeleid je met lichtheid en persoonlijke aandacht. Het hele lichaam komt aan bod en de houdingen worden aangepast met respect voor ieders unieke lichaam. Er is veel aandacht voor de adem en je krijgt de tijd en ruimte om naar binnen te keren, en te voelen wat de yoga voor je doet, op alle niveaus, om zo meer bewustzijn te ontwikkelen in je lichaam en geest. En die inzichten met je mee te nemen, je dagelijks leven in; de meest uitdagende oefening van allemaal 😉

Dolly is een ervaren en gepassioneerd yogadocent. Zij is opgeleid in de diverse yogavormen zoals Yin, Vinyasa, Astanga en yoga Restorative. Daarnaast heeft Dolly een achtergrond van 35 jaar als professioneel dansdocent. Dit maakt dat zij waardevolle yogalessen weet te creëren, die passend en afgestemd zijn op de diverse deelnemers. 
Dolly is er van overtuigd dat bij een regelmatige yogabeoefening je bewuster wordt van lichaam- en geest-connectie. “Mensen leren hun volledige potentieel (her)kennen en kunnen hierdoor een waardevoller leven leiden”. In haar lessen is ruimte voor plezier en ontspanning en ieder oefent op zijn eigen niveau passend bij de gesteldheid.

Julija: “Jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met Yoga, toen kon ik het al merken dat het goed was voor mijn lichaam. Jaren later is Yoga een onderdeel van mijn leven geworden. . Yoga voor mij is thuis komen in je eigen lichaam. Het ontdekken, ervaren, voelen, het weten,  accepteren, los laten, er mogen zijn met alles wat er is. Mijn moto “zorg goed voor je lichaam je hebt er maar een!” En dan bedoel ik er mee beweging, voeding, verzorging, luisteren naar je lichaam, met respect en liefde omgaan met je zelf. Heb je zelf lief. Zelf ben ik spontaan en vrolijk en open mens, ik probeer te genieten van wat het leven me schenkt. “

Bas geeft al jaren wekelijks met plezier yogalessen in Amersfoort. Hij is opgeleid bij de Saswitha Opleiding met de specialisatie chakrapsychologie. Hij heeft regelmatig lessen en workshops gevolgd in andere yogastijlen. Na verloop van tijd maakte hij kennis met een meer beweeglijke (dynamische) vorm van Hatha Yoga en merkte dat hij daardoor sterker en soepeler werd en meer energie kreeg. In zijn lessen werkt hij vanuit beweging en concentratie naar ontspanning en stilte. Ontspanning door inspanning. Er is naast het aannemen van de houdingen altijd ook aandacht voor meditatie en pranayama (adembeheersingstechnieken).Yoga is voor hem een ontdekkingsreis die nooit verveeld en elke keer weer verandert. Bas geeft regelmatig invallessen hatha yoga, easy yoga of yinyang yoga.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!