Yin yoga XL – Nazomer

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - vrijdag 18-09-2020
20:00 - 22:00

Locatie
De Aandachtsmederij


Yin yoga is een meditatieve yogavorm die ruimte in het lichaam geeft in de breedste zin van het woord. In tegenstelling tot andere yogavormen, zijn bij Yin Yoga de spieren geheel ontspannen. De houdingen worden passief uitgevoerd en lang aangehouden (minimaal 2-5 min) waardoor spierspanning losgelaten kan worden en je een beter besef krijgt van weerstand en spanning in het lichaam. Het aanwezig kunnen of leren zijn bij alles wat in de houding op dat moment aan jou verschijnt kan heel intens zijn.

De energie van de maag/milt-meridianen hoort bij het element aarde. Het aarde element is verbonden met de nazomer. Het is het enige element dat niet haar ‘eigen’ seizoen heeft; het is het element dat tussen iedere seizoenswisseling even aanwezig is. Om in de aarde beweging (de beweging omlaag) af te stemmen op de aarde, los te laten wat niet meer nodig is. Op te ruimen om toegankelijk te zijn voor de nieuwe energie van het nieuwe seizoen

Het is de energie van de ommekeer, zoals in de nazomer het hoogtepunt van de zomer voorbij is en de natuur toe gaat werken naar de herfst. Het element aarde vertegenwoordigt de tijd van balans en harmonisatie, een tijd waarin je balans opmaakt en de vruchten plukt van je investering.

In deze speciale XL-workshop nemen we de tijd de overgang van de zomer naar de herfst te maken door middel van yoga-oefeningen, ademoefeningen en meditatie/visualisatie. Na deze workshop voel je je als herboren!

Deelnamekosten aan deze workshop bedragen € 32,50. Heb je een abonnement bij ons? Dan krijg je € 2,50 korting!

Docent: Jet Poels

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!