Yin XL Lente

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum - zondag 14-04-2024
10:30 - 12:30


Yin yoga is een meditatieve yogavorm die ruimte in het lichaam geeft in de breedste zin van het woord. In tegenstelling tot andere yogavormen, zijn bij Yin Yoga de spieren geheel ontspannen. De houdingen worden passief uitgevoerd en lang aangehouden (minimaal 2-5 min) waardoor spierspanning losgelaten kan worden en je een beter besef krijgt van weerstand en spanning in het lichaam. Het aanwezig kunnen of leren zijn bij alles wat in de houding op dat moment aan jou verschijnt kan heel intens zijn.

Het thema van deze Yin XL les is ‘Lente’. De TCM (Traditional Chinese Medicine) verbindt het element Hout aan de lente. Hout zorgt voor groei en ontwikkeling en geeft ons energie en kracht om te creëren. Tijdens de les zullen we houdingen doen die dit element en de bijbehorende meridianen (energiebanen) activeren en in balans brengen. Gekoppeld aan de lente zijn de meridianen van lever en galblaas. Deze energieën werken samen, zoals ook yin en yang samenwerken.

De yin is in dit geval de leverenergie. Het orgaan is meer solide en meer verscholen. De yang is in dit geval de galblaas, die zorgt voor de opslag van het gal vanuit de lever. De lever heeft heel veel functies in het lichaam, waaronder het reinigen van het bloed. Ook de lente vraagt van ons een grote schoonmaak. Na de winter, tijd van inkeer, is het tijd om je op te schonen, te reinigen om aan de behoefte naar buiten te gaan gehoor te kunnen geven.

In deze speciale XL-workshop dompelen we ons onder in de energie van de lente door middel van yoga-oefeningen, ademoefeningen en meditatie/visualisatie. Na deze workshop voel je je als herboren!

Deelnamekosten aan deze workshop bedragen € 37,50. Met een abonnement betaal je slechts € 35,-

Docent: Jet Poels

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!