Wat mag er weg bij jou?

Volgens de Chinese Geneeskunst zitten we in het staartje van het metaal-element. Een fase van loslaten, een tijd om te bezinnen op de volgende fase. 

Het metaal-element is verbonden met de herfst. Als metaal in balans is kun je makkelijker keuzes maken en weet je wat je wel of niet zou moeten doen. Vaak betekent dit dingen loslaten. Loslaten is ook wat we zien in de natuur. Loslaten om je voor te bereiden om de volgende fase. Loslaten zodat het nieuwe kan komen. Als de metaal energie in balans is dan hebben we vertrouwen en zijn we zelf verzekerd.

Het metaal element staat voor de fase waarin Yang (activiteit, zomer) zich gaat terugtrekken naar Yin (rust, winter). Tijd om voorraden aan te leggen voor de winter en de najaar schoonmaak te doen. Afvoeren wat weg kan. Wat mag er weg bij jou?

Metaal en onze organen
De organen die gekoppeld zijn aan het Metaal element zijn de Long (yin orgaan) en de Dikke Darm (yang orgaan). De Long haalt de zuurstof (Qi) naar binnen en voert kooldioxide (afval) af. De Dikke darm haalt zuivere stoffen (vooral vloeibare) uit de ontlasting en gooit wat we niet kunnen gebruiken naar buiten. De longen gezond houden heeft niet alleen een positief effect op je lichaam, maar ook op je geest! Max Strom is een bekende yogadocent en expert op het gebied van de ademhaling. In deze video legt hij helder uit hoe belangrijk een goede ademhaling eigenlijk is: https://youtu.be/4Lb5L-VEm34

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!