Spring es in the air!

Het is lente!
Het heeft even geduurd, maar het is het dan eindelijk officieel lente! Het is de tijd van de ‘groeiende yang’, de tijd dat alles en iedereen wakker wordt. De eerste bloemen hebben hun kopjes al even boven de grond uitgestoken en binnenkort springen de lammetjes weer door de wei. Wanneer heb jij voor het laatst gesprongen?

De lente is de periode van nieuw leven, van groei en beweging. Wij kunnen, na maanden veel binnen geweest te zijn, weer lekker naar buiten toe. Genieten van de ontluikende natuur en onze eigen natuur die blij roept dat we weer mogen bewegen, plannen maken én uitvoeren.

Lever en galblaas
De lente is volgens de Chinese geneeskunst de tijd van het element Hout. De Hout organen zijn de Lever en de Galblaas. Het element manifesteert zich op fysiek gebied in de beweeglijkheid van de pezen en spieren, in de ogen en de nagels, én het controleert de hoeveelheid van kwaliteit van ons bloed.

Zoals de Lever het fysieke lichaam ontgift, heeft hij ook een belangrijke taak bij het verwerken en afvoeren van emoties. Elke volledige ademhaling masseert de lever en ondersteunt zo ook dit proces. Ga een paar keer per dag voor jezelf na waar je ademhaling zit, en adem een paar keer rustig wat dieper in- en uit.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!