Aarding

Zo na de vakantie, als je weer meegesleept wordt door de dagelijkse sleur van het werk, je gezin, afspraken, e.d. kan het zijn dat het te druk wordt in je hoofd. Je merkt dat je onrustig bent, je steeds gehaast voelt en van alles wilt doen, maar niets afmaakt. Soms kan het zijn dat je ‘watten in je hoofd’ voelt en moe bent.

Meer energie door te gronden.
Juist dan is het belangrijk om stil te staan. Contact te maken met de grond onder je. Diep adem te halen en letterlijk je gewicht te voelen, je lichaam waar te nemen. Een paar minuten kunnen al helpen om gedachten op een rijtje te krijgen, overzicht te krijgen en daardoor meer energie. Het lijkt simpel en dat is het ook. Dus: hoe drukker je het hebt, hoe belangrijker het is om even stil te staan en te aarden!
 
Tips om te aarden
Er wordt gezegd dat we sensitiever zijn geworden doordat we door het gebruik van schoenen het contact met de aarde letterlijk uit de weg zijn gegaan. Dus trek af en toe je schoenen uit en ga met je blote voeten in het gras staan. Of wandel over het strand, met het zand tussen je tenen. Sta een paar minuten stil, ontspan je knieën en je schouders, sluit je ogen en haal adem. Adem gelijkmatig en gelijkmatig uit. Voel de grond onder je voeten, voel de kracht van de aarde onder je en de openheid van de hemel boven je. En voel jezelf daartussenin. De ultieme verbinding, perfect in balans.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!