Yoga nidra

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - vrijdag 13-09-2019
20:00 - 21:30

Locatie
De Aandachtsmederij


Yoga Nidra betekent ‘yogaslaap’, het is een diepe geleide ontspanning waarbij je je bewustzijn tussen waken en slapen inbrengt en daardoor compleet ontspant. In de sessie breng je je aandacht naar verschillende lichaamsdelen, oefen je het terugtrekken van je zintuigen en visualiseer je. Het bestaat uit verschillende fasen en doordat je hierin meegenomen wordt kom je in een diepe staat van fysieke en mentale ontspanning. Een Yoga Nidra sessie van 30-45 minuten staat gelijk aan zo’n vier uur slaap!

Effecten van Yoga Nidra:
– slaap inhalen
– kalmte, ontspannen staat van geest
– concentratie verhogen, geheugen versterken
– intuïtie ontwikkelen
– gezondheid, weerbaarheid verhogen
– slaapritme, gemakkelijker in- en doorslapen of juist minder slaap nodig hebben

Hoe werkt het?
De stapsgewijze opzet van Yoga Nidra zorgt ervoor dat je, door constant de instructies te volgen, wakker blijft en geen gelegenheid krijgt om weg te zakken in diepe slaap. Tijdens Yoga Nidra begeef je je tussen ontspanning en halfslaap. Anders dan bijvoorbeeld bij een kort middagslaapje waarbij je wel diep wegzakt en waardoor je je daarna vaak eerder suf voelt dan gerevitaliseerd. Door middel van een EEG is hersenactiviteit meetbaar in verschillende fasen tussen alertheid en slaap. Hierbij worden de spanningswisselingen, het aantal aantal trillingen per seconde, weergeven in Herz.

brainwave-graph

Yoga nidra is een ontspanningsmethode, je begeeft je tijdens een sessie dus voornamelijk in het alfagedeelte. Je gedachtestroom komt tot rust en in het lichaam treed een gevoel van zwaarte op. Tegelijkertijd is Yoga Nidra activerend, erna voel je je lichamelijk en geestelijk helder en fris. Dat komt doordat de je ook in het thèta gedeelte komt. Het moment dat je het gevoel hebt dat je wegzakt, of dat je een deel van wat er gezegd wordt niet meegemaakt hebt, op die momenten haal je slaap in. Tijdens Yoga Nidra schakel je tussen de alfa- en thèta-fase, zonder dat je in de delta-fase komt.

Deelnamekosten bedragen € 17,50 per persoon. Als abonnementhouder betaal je slechts € 15.

De inschrijving voor deze workshop is gesloten. De volgende workshop yoga nidra is 30 juni.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!