Workshop Kintsugi

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - zaterdag 23-11-2019
14:00 - 16:00

Locatie
De Aandachtsmederij


Ben je (soms) zoekende wat je nu echt wilt in dit leven en waar je werkelijk gelukkig van wordt? Ervaar jij ook zoveel druk om dagelijks aan alle verwachtingen van mensen om je heen te voldoen? Geen zorgen, je staat er niet alleen voor. Ik wil heel graag een manier met je delen waardoor je in 2 uur tijd oplaad en echt weer naar je eigen gevoel leert luisteren. Hoe? Door de Japanse kunst van Kintsugi. Oftewel: we gaan gooien met servies en dat met prachtige gouden lijm weer aan elkaar vast maken.

Maar natuurlijk gaan we niet alleen maar gooien en lijmen. Ik wil dat je je na deze workshop namelijk echt een stukje lichter voelt, vrij van zorgen, ontspannen en een heel stuk gelukkiger. Daarom deel ik mijn favoriete meditatieoefeningen met je.

Aan het einde van de workshop heb je een zichtbaar resultaat van wat letterlijk los laten voor moois kan creëren. Je mag je eigen gemaakte Kintsugi kunstwerk namelijk mee naar huis toe nemen. Als dat nog geen mooi aandenken is!

MEER OVER KINTSUGI:
Kintsugi is de Japanse kunst om scherven van aardewerk met goud te lijmen. Het laat de schoonheid van emotionele scherven zien en maakt ons imperfecte leven mooier dan dat het ooit was. Het kan daarnaast ook als metafoor worden gebruikt om emotionele en/of fysieke wonden te genezen.

WIE IK BEN
De workshop wordt gegeven door Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh. Ik blog op clairesmission.com en het is mijn missie om een einde te maken aan dierenleed wereldwijd op een mindful wijze. Inmiddels ben ik al ruim 12 jaar in de leer als meditatieleraar en thuis in verschillende methodieken en oefeningen. Of het nu gaat om loopmeditaties, zit meditaties, yoga nidra, ASMR of dagelijkse meditatie oefeningen die je bijvoorbeeld zelfs kunt doen wanneer je deze tekst nu leest.

Ik ben gespecialiseerd in het zen boeddhisme en boeddhistische mindfulness. Ook heb ik een enorme voorliefde en interesse voor andere Oosterse wijsheden en filosofieën. Daarnaast ben ik een volleerd Reiki master en thuis in de principes van Usui en Kundalini.

DOE JE MEE?
De investering voor deze workshop bedraagt EUR 67 inclusief btw. Dit is inclusief alle materialen (aardewerk, lijm, meditatiekussentje, yogamat) en onbeperkt thee met vegan lekkers van Sharp Sharp Food. De workshop duurt 2 uur en is afgelopen om 16:00 uur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!