Voorjaarsworkshop Do-In yoga

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - vrijdag 12-04-2019
19:30 - 21:30

Locatie
De Aandachtsmederij


Do-In Yoga is een oude, Japanse bewegingsvorm waarin het bewegen vanuit de Hara (buik) centraal staat. Do-In Yoga is gebaseerd op de 5-elementenleer en heeft raakvlakken met acupunctuur en shiatsu. Do-In betekent letterlijk: het laten stromen van de energie door de meridianen. Een les bestaat uit een combinatie van strekken, bewegen, adem- en energieoefeningen, zelfmassage en ontspanning.

In deze voorjaarsworkshop staat de lente – het element hout – centraal. Lente is beweging, lente is groei, lente is creativiteit en lente is ook frustratie of boosheid als dingen niet lopen zoals je zou willen. ‘Vrij zijn’ en je vrij kunnen bewegen horen bij de lente. De energie is naar buiten gericht en opwaarts, vergelijk het met een bloembol die zich in het voorjaar een weg omhoog baant, naar het licht.

Net zoals je je huis in het voorjaar wil opruimen (voorjaarsschoonmaak), is ook je lichaam nu aan een opruimbeurt toe. In de houdingen en andere oefeningen ondersteunen we deze energie.

De workshop wordt gegeven door Jolanda Hamers. Jolanda geeft les in yin yoga en Do-In Yoga. Beide yogavormen zijn gegrond in de oosterse leer van de vijf elementen en verwant aan acupunctuur en shiatsu. Jolanda is een mens van de seizoenen. Stevig en licht staat ze in het leven. Ze geeft les op een aardse en stevige manier, met lichtheid en bewustzijn als constanten. Ze ondersteunt mensen bij het voelen en vinden van de balans in zichzelf.

Deelnamekosten voor deze workshop bedragen € 30.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!