Special Rest & Restore: yoga bij stress

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - zondag 22-03-2020
10:30 - 12:30

Locatie
De Aandachtsmederij


Heb je lichamelijke klachten als gevolg van stress? Voel je je uitgeput en lukt het je niet meer om op te laden? Of ben je om een andere reden toe aan een moment voor jezelf? Tijdens deze special kom je helemaal tot rust. Je gaat naar huis met een gevoel van diepe ontspanning.

Wat gaan we doen?
Als je (veel) stress, een burn-out of een bore-out hebt, heb je vaak niet de energie om heel actief te bewegen. In deze Rest & Restore special zoeken we juist in liggende of zittende houdingen de ontspanning op. We beginnen met een korte uitleg over wat er gebeurt in je lichaam als je stress hebt, welke rol je zenuwstelsel speelt en hoe yoga helpt bij het tot rust komen. Daarna blijf je langere tijd in restorative yoga oefeningen die helpen bij stress. Tot slot wordt ingegaan op hoe je deze oefeningen ook thuis in je leven kunt integreren.

Wat is restorative yoga?
Restorative yoga is een herstellende en meditatieve yogavorm waarbij je actief, diep en bewust ontspant. Rest & restore. Je blijft 5 tot 20 minuten in een houding, waarbij je wordt ondersteund door hulpmiddelen als kussens, dekens en blokken. Deze props helpen je om spanning in je lichaam los te laten waardoor de ontspanningsreactie in je lichaam wordt geactiveerd. De vecht- of vluchtmodus wordt uitgezet en er worden minder stresshormonen aangemaakt. Met restorative yoga laad je jezelf op en spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan. En dat is goed voor je gezondheid!

Voor wie?
Iedereen kan meedoen, ook zonder ervaring met yoga of als je (chronische) pijnklachten hebt.

Door wie? Franka Meijer

Investering € 35

Deze workshop is onderdeel van een drieluik; de andere workshops zijn op 7 juni en 5 juli. Als je direct voor de hele reeks inschrijft, is je investering voor het drieluik € 90.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogste van het laatste nieuws van de Aandachtsmederij.

Je hebt je succesvol aangemeld!